Csináld az egyiptomi nők után! - Bámulatos egyiptomi szőrtelenítési módszer

Cleopatra cukorgyanta házilag

Mi nők, a szép sima lábakért hajlandók vagyunk vagyonokat fizetni a kozmetikusnak, pedig elég lenne egyiptomi nőtársainktól ellesni a titkukat.

Az egyiptomi nőknél már az ókorban is nagyon fontos volt a szép bőr és a jól ápoltság. Hihetetlen, de Egyiptomban már az ókorban is szőrtelenítették magukat a nők. Akkoriban azonban még nem álltak rendelkezésre a ma ismert modern epilálók, ezért sokkal egyszerűbb, de annál hatékonyabb módszerhez folyamodtak. Saját maguk készítettek a konyhában talált egyszerű, háztartási dolgokból szőrtelenítőt.

Ezzel a módszerrel a fájdalom jelentősen kisebb, mint a hagyományos gyantánál. Rendszeres használatával csökkennek a szőrszálak és vékonyabbá is válnak.

Ez a szőrtelenítési módszer közvetlenül a szőrtüszőre hat, így megakadályozza a szőrszálak növekedését. A bőr simább és puhább lesz tőle, allergiás reakciót nem vált ki és nem hagy ragadós érzést a bőrön, mint a gyanta.

Cukorgyanta házilag

 

Az egyiptomi csodagyanta receptje

Az egyiptomi nők bámulatos és természetes szőrtelenítőjét te is könnyedén elkészítheted otthon, méghozzá fillérekből. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze citromlé (friss)
  • 1/4 csésze víz
  • 2 csésze cukor


Elkészítése:

Keverd jól össze a hozzávalókat és tedd egy mélyebb edénybe. Főzd 4-5 percen keresztül. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzről. Öntsd át egy másik tálba, ami lehetőleg fém legyen. Kicsit hagyd kihűlni, amíg rágógumiszerű állapotú nem lesz.

Mielőtt elkezdenéd a szőrtelenítést, győződj meg róla, hogy a bőröd nem zsíros. A szőrszálak ne legyenek hosszabbak 5 mm-nél. Vidd fel a szőrös testrészre a cukorgyantát a növéssel megegyező irányban, majd a végétől ellentétes irányban húzva távolítsd el.

Az első használatot követően valószínűleg 1-2 nap múlva meg kell ismételni a módszert, de a következő alkalom már csak egy hónap múlva lesz esedékes.

Ezzel a szőrtelenítővel nyugodtan szépíthető a bikini vonal is. Arra az egyre kell figyelni, hogy használata után vízzel le kell öblíteni az érintett testrészt.

 

Forrás: www.mindenegybenblog.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Készítsd magad!

Kapcsolódó termékek