Szabadulj meg a narancsbőrtől!

A narancsbőrben az a legjobb, hogy nem vagyunk vele egyedül. Persze a sajátjával mindenkinek magának kell megküzdenie, de a statisztikák szerint a nők 80-90%-a küzd ezzel a bőrproblémával kortól, súlytól és életmódtól függetlenül.


Mitől alakul ki a narancsbőr? Narancsbőr elleni tippek

Egyáltalán mi az a narancsbőr? Sokszor emlegetik a cellulitot cellulitiszként, ami ebben a formában helytelen. A cellulitisz a sejtszövet gyulladási folyamata, melyet a streptococcus nevű baktérium okoz. A cellulit pedig a zsíranyagcsere-zavar miatt kialakuló bőrtünet. A narancsbőrt (cellulitot), a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a benne lévő zsírsejtek növekedése okozza. A narancs héjához hasonlító, kidomborodásokkal halmozott bőrfelület jellemzően a combon, a fenéken, a csípőn, olykor a karon és hason is mutatkozik.

Sajnos ez nem csak esztétikai probléma. Súlyos esetben a megnagyobbodott zsírsejtek akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, a bőr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringést.

A narancsbőr örökölhető. Aki hízásra hajlamos, annál nagyobb eséllyel alakulhat ki, de a vékony nők sincsenek biztonságban. A fogamzásgátló tablettákban található ösztrogén hormon, a gyors testsúly növekedés, a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás ugyancsak felelőssé tehető a narancsbőr kialakulásáért.

Narancsbőr elleni készítmények a webáruházban>>


 

Hogyan szabadulj meg a narancsbőrtől? Cellulit, narancsbőr elleni tippek

A narancsbőr kialakulásában is vannak fokozatok. A legenyhébb, amikor a bőrelváltozás csak akkor látható, ha a bőrt összecsippentjük az érintett területen. A legsúlyosabb esetben azonban álló helyzetben is erőteljesen kidomborodnak a zsírsejtek. Sajnos ez mindenki számára szemmel látható. Ilyenkor kezdjük elkerülni a strandokat, lecserélni a szexi rövid szoknyáinkat és sortjainkat hosszabbra…

A narancsbőr kezelésében alapvető fontosságú a bőséges folyadék fogyasztása. Legalább kétliternyit igyál meg naponta. Az édes, szénsavas levek nem ajánlottak, hatásuk ugyanis épp ellenkező. A cukor és az adalékanyagok csak rontanak a helyzeten. Az ásványvíz, a gyógyteák, a friss zöldség- és gyümölcslevek viszont segítenek a méregtelenítésben.

Ha komolyan szeretnél megszabadulni a narancsbőrtől, töröld az étrendedből a zsíros és fűszeres ételeket. A gyorséttermek kosztját pedig felejtsd el! Helyettük egyél sovány húsokat, több zöldséget és gyümölcsöt. Ha csak teheted, a cukrot helyettesítsd akácmézzel. Az akácméz 90%-a gyümölcscukor, amit a szervezet könnyen bont le, és a hasnyálmirigyet sem terheli meg. A méz ezen felül nagyon sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, antibakteriális hatása is közismert.

A mindennapos mozgás is ajánlott. Lehet célzottan azokra a testrészekre dolgozni, ahonnan a narancsbőrt szeretnéd eltüntetni, de az alakformáló torna mellett mindenképpen szükséges olyan testmozgást is végezni, amely a keringési rendszert terheli. A felgyorsult szívveréssel élénkül a nyirok- és vérkeringés, könnyebben ürülnek ki a méreganyagok. A sejtek felfrissülnek, erősödik a szív és az érfalak. Ennek érdekében hetente legalább kétszer iktass be egy kiadós sétát, vagy aerobikot, esetleg 20-30 perc futást.

A dohányzás sok más káros hatása mellett rontja a keringést és a szövetek vérellátását. Abbahagyása mindenképpen segíti a narancsbőr elleni hatékony fellépést.

A váltott hőmérsékletű zuhany feszesíti a bőrt. Mindig langyos vagy meleg vízzel kezdjük ezt a műveletet, és hideggel fejezzük be. Naponta alkalmazva jelentősen serkenti a vérkeringést.


Narancsbőr elleni kezelések a szakembertől

Infraszauna

Olyan remek hatással van a bőrre, hogy 10-15 alkalomból álló kúra során akár 5-10 évet is fiatalodik a bőr. Pórustisztító, sejtregeneráló hatású. A hagyományos szaunához képest hatvanszor hatékonyabban méregtelenít. Ezen felül javítja a vérkeringést.

Masszázs

Helyi vérbőséget okoz, ezzel javítja az anyagcserét és a nyirokkeringést. Érdemes hetente legalább kétszer igénybe venni.

Testtekercselés

A kezelés során a testet speciális krémmel kenik be, majd rugalmas fóliába csavarják. Mindez aktiválja a nyirokkeringést, a pangó folyadék könnyedén távozik. A krém feszesebbé teszi a kötőszöveteket, gyorsítja a zsírszövetek anyagcseréjét.


Aromaterápiával a cellulit ellen – könnyedén, saját kezűleg, otthon

Narancsbőr elleni illóolajokNekem ez a módszer vált be a legjobban. A narancsbőr elleni hatékonysága mellett számos egyéb jótékony tulajdonsága van az aromaolajoknak.

Kellemes illattal árasztják el az otthonomat és segítenek a napi stressz oldásában is.

Én így csinálom: Először aromafürdőt veszek. Ehhez bármilyen illóolaj használható, amit kedvelsz. De már a fürdőnél is alkalmazhatsz olyan olajokat, amelyek élénkítő hatással vannak a vérkeringésedre. Ilyen például a boróka- vagy a borsmenta illóolaj. Csak 100%-os tisztaságú olajat használj. Ezekből elég néhány csepp is egy kád vízhez.

Nekem az alábbi méregtelenítő, relaxáló keverék vált be:

Amikor már kellően ellazultam a kellemes illatú fürdővízben, egy puha kefével átdörzsölöm az érintett testrészt. Ehhez fürdőszivacsot is lehet használni.

A fürdő után következik az aromamasszázs. Ez a kedvenc részem. Ehhez háromféle olajkeveréket ajánlok neked, amit érdemes felváltva alkalmazni az optimális hatás érdekében.

  1. Aktivizáló, méregtelenítő masszázskeverék:
  2. Feszesítő masszázskeverék:
  3. Kisimító masszázskeverék:

Ha a kezelendő terület a combod és a feneked, mindig fentről lefelé, körkörös mozdulatokkal végezd a masszázst. Próbálj fokozatosan minél mélyebben masszírozni, olyan mozdulatokkal, mintha össze akarnád törni a zsírcsomókat a bőröd alatt. Figyelj azért arra, hogy ne kéküljön meg a nyomás helye!

Narancsbőr eltüntetése egyszerűen otthon

Ha a kezelendő terület a hasad és a csípőd, mindig a köldököd irányából a csípőd felé végezd a masszírozást. A has érzékeny terület, mely mögött fontos belső szervek helyezkednek el. Ezen a területen éppen ezért nem szabad túl mélyen és túl erős nyomást végezni. Inkább simító, körkörös mozdulatokkal gyúrd át a bőrt az óramutató járásával megegyező irányban haladva. Kicsit csipkedd meg a hasi részt, így a bőr mélyebb rétegeiben is élénkül a vérkeringés.

Ha kitartó vagy és mindennap szánsz időt az aromaterápiás kezelésre, akár két hét alatt látványos eredményt érhetsz el.

Mondj búcsút te is a narancsbőrnek! Kellemes aromafürdőzést és aromamasszázst kívánok!

narancsbőr elleni kezelés természetesen

 

 

Szöllősi Adrienn
 

 

  • Ha érdekelnek a cellulit kezelő termékeink, katt ide
  • Válassz magadnak aromaterápiás masszázsolajat, itt
  • Nézz körül az aromaterápiás termékek között, itt
 

Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás