Memória javító gyógynövény illóolajok

Memória javító gyógynövény illóolajok

 

Gyakran keresed a kulcsodat indulás előtt? Sokszor nem jut eszedbe a megfelelő kifejezés, pedig épp ott van a nyelveden? Előfordult már, hogy egyszerűen nem emlékeztél valakinek a nevére, akivel egyébként napi kapcsolatban vagy? Felettébb bosszantó tud lenni.

Ne aggódj, sokan járunk ebben a cipőben!

A memória romlás lehet átmeneti, ha túlhajszolt vagy, sok minden foglalkoztat, egyszerre száz dolgot kell csinálnod, esetleg stresszes időszakon mész át. A kor előrehaladtával azonban a vérkeringés romlása, az agysejtek öregedése is előidézheti. A memória és koncentrációs zavarok a klimax egyik kísérő tünete is, mellyel sok nő küszködik, de nem is tudja, hogy a hormonváltozás okozza.

Minden esetben kipróbálhatsz természetes memóriajavító módszereket, például gyógynövényeket, vitaminokat, de segítségül hívhatod az aromaterápiát is. Ha megfelelő illóolajokat keversz össze és rendszeresen alkalmazod őket, szellemileg felfrissülsz,  a memóriád javulását tapasztalhatod. Ennek köszönhetően összeszedettebbnek és kiegyensúlyozottabbnak fogod magad érezni. Jobban fogsz tudni koncentrálni, könnyebben eszedbe jutnak majd azok a dolgok, amelyeket korábban elfelejtettél vagy meg sem tudtál jegyezni rendesen. A tanulás és a szellemi munkavégzés is könnyebbé válik, ettől pedig sikeresebbnek fogod magad érezni. Összességében tehát az önbecsülésed is erősödni fog.

 

Memória javító aromafürdő készítése

 

Hozzávalók:

4 csepp gyömbérolaj
4 csepp borsmenta illóolaj
6 csepp bazsalikomolaj
6 csepp édesköményolaj
8 csepp rozmaringolaj

 

A fenti illóolajokat egy kis tégelyben vagy egy üvegcsében rázd össze, adj hozzá pár csepp tejet vagy egy kiskanál mézet. Ezt a keveréket add a fürdővizedhez és legalább 20 percet üldögélj benne, relaxálva. Ha van rá lehetőséged, akkor egy halk, relaxációs zenét is bekapcsolhatsz közben. Élvezd az illóolajok csodás illatát, csendesítsd le az elmédet, zárj ki minden zavaró tényezőt! Legalább hetente egyszer végezd el ezt a rituálét, de ha van rá módod, akkor akár többször is alkalmazhatod.

 

Memória javító illóolaj keverék párologtatáshoz

 

Hozzávalók:

4 csepp édesköményolaj
4 csepp gyömbérolaj
6 csepp borsmentaolaj
6 csepp ciprusolaj
8 csepp citromolaj
10 csepp rozmaring illóolaj

Egy kis üvegcsében rázd össze a fenti illóolajokat, majd csepegtess belőle alkalmanként 5-6 cseppet a párologtatóba, vagy az aromalámpa vizébe. Legcélszerűbb a szellemi tevékenység közben bevetni, például az irodában vagy a dolgozószobádban munkavégzés közben, vagy amikor éppen tanulsz, olvasol, ismereteket gyűjtesz az interneten. Segíti majd a koncentrációdat, szellemileg frissen és éberen tart. Kevesebb kávé, nagyobb kitartás, jobb szellemi teljesítmény!

memória javító illóolajok

 

 

Szöllősi Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia