Így készíts otthon egészséges fogkrémet kókuszolajból!

Egy tanulmány szerint a rendszeresen fogmosás céljából használt kókuszolaj segít megőrizni a fogak egészségét, és fehérebbé is varázsolja azokat.

Kókuszolaj házilag készített fogkrémCsupán pár kanállal szükséges belőle, és használata máris tisztább, egészségesebb fogakat eredményez. A kókuszolaj erős antibakteriális és gombaölő hatással rendelkezik, ráadásul így a károsnak tartott fluorid sem kerül a szánkba.

A kutatás tárgyát képező tanulmány szerint a kókuszolaj hatékonyan irtja ki a szájüregben fellelhető baktériumokat, felszívódva, a véráramba jutva pedig a Candida gombára is gyógyírt jelent. A Candida egy élesztőgomba, számos betegség okozója lehet, éppen ezért, ha felbukkan szervezetünkben, ajánlatos speciális diétát tartanunk. Kutatások alapján bebizonyították, hogy a kókuszolaj rendszeres használatával hatékonyan megszabadulhatunk a Candida okozta tünetektől. Amellett, hogy bevezetjük az étrendünkbe, rendszeresen alkalmazhatjuk a fürdőszobánkban is. Fogkrémként használva ugyanis jótékony hatóanyagai felszívódnak az ínyen és a szájnyálkahártyán keresztül is.

 

Készíts otthon kókuszolaj fogkrémet, és cseréld le a bolti fogkrémedet!
 

Kókuszolajak a webáruházban>>>

 

A fogkrém elkészítése kókuszolajból

Hozzávalók:

  • 7 evőkanál kókuszolaj
  • 7 evőkanál szódabikarbóna
  • 30 csepp illóolaj tetszés szerint
  • másfél teáskanál Stevia


Ajánlott illóolajok a fogkrémhez:


- Teafa illóolaj: fertőtlenítő hatású, enyhén mentolos, így kellemes leheletet biztosít. Gombás fertőzések esetén különösen ajánlott.

- Levendula illóolaj: fertőtlenítő, sebgyógyító hatású. Ha bármilyen sérülés van az ínyeeden, vagy a szájüregedben, esetleg fogászati beavatkozást végeztek, válaszd ezt az illóolajat. Összehúzza a sebet, csökkenti a vérzést, regenerálja a sérült nyálkahártyát, fertőtleníti az egész szájüreget. Nyugtató és fájdalomcsillapító is.

- Zsálya illóolaj: nagyon jó fertőtlenítő, sebösszehúzó és vérzéscsillapító, valamint gyulladáscsökkentő. Szájvizet is készítenek belőle (te is készíthetsz!). Szájpenész, fogínysorvadás esetén is hatásos. (Tipp: olvasd el, mire jó a zsálya)

- Citrom illóolaj: immunerősítő, fertőtlenítő hatású. Nagyon kellemes ízt ad a házilag készített fogkrémnek és jó leheletet biztosít. Ezt akkor használd, ha egyébként semmilyen problémád nincs. Baktérium és vírusölő, ezért megelőzheted vele a különféle szájüregi fertőzéseket.

- Rozmaring, borsmenta, eukaliptusz illóolaj: mindhárom mentolos ízt ad, ezért kellemes leheletet biztosít. Nagyon jó fertőtlenítő hatásuk is van.

Az illóolajokat kombinálva is alkalmazhatod (pl. 10-10 cseppet 3 féle illóolajból)


Elkészítés:

A hozzávalókat keverd el alaposan, tedd egy tégelybe vagy kisebb befőttesüvegbe, és használd rendszeresen. Kikeverheted kézi mixerrel is, így kellemesebb állagú lesz. A hatása rövid időn belül látható és érezhető.

Nem szükséges hűtőben tartani, de a közvetlen hőhatástól védeni kell. Melegebb időszakban picit hígabbá válik, mivel a kókuszolaj 25 fok felett cseppfolyós lesz. Nyáron érdemesebb hűvösebb helyre tenni.


Fogkrém készítése házilag kókuszolajból

Szöllősi Adrienn

Felhasznált forrás: www.mindenegybenblog.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Készítsd magad!