Hogyan fesd a hajad Khadi növényi hajfestékkel?

Hajfestés khadi növényi hajfestékekkel

A Khadi hajfestékek tiszta növényi összetételűek. Ha nem próbáltál még növényi hajfestéket, biztosan azt gondolod, hogy teljesen másként kell használni, mint a hagyományos hajfestékeket. Ez részben igaz. A Khadi növényi hajfestékek a megszokottól eltérően nem krém, hanem por állagúak. Neked kell meleg víz hozzáadásával „kenhető” masszát készítened a hajfesték porból. Ez a kezdőket némileg el szokta bizonytalanítani, mert első olvasatra komplikáltabbnak tűnik számukra, mint amilyen valójában. Rendszerint erre az első használatkor ők maguk is rájönnek és a második alkalommal már minden simán megy.

Khadi növényi hajfestékek a webáruházban>>>

 

Mit várhatsz a Khadi hajfestékektől?

A Khadi hajfestékek mentesek mindenféle kémiai adalékanyagtól, ammóniától és peroxidoktól, nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék.

A Khadi növényi hajfestékek használata során tiszta anyagokkal és természetes színekkel festheted be a hajad. A Khadi hajfestékek minden egyes hajszálon réteget képeznek, a választott szín a Te természetes hajszíneddel kombinálva adja a végleges eredményt. Így teljesen egyedi, természetes színárnyalatok jönnek létre.

 

Mire figyelj az első használat előtt?

A kívánt eredmény elérése érdekében feltétlenül tartsd be a pontos használati utasítást.

Az első használat előtt mindig fess be egy próbatincset, így elkerülheted, hogy a hajad egész más színben tűnjön fel, mint szeretted volna…

Ha ezen túl vagy, jöhet a festés!

 

A hajfestés előkészítése

Gyűjts össze mindent, amire a hajfestés során szükséged lesz. Készítsd elő a hajfesték port, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyűt és műanyag sapkát, valamint egy hőmérőt a vízhőmérséklet méréséhez.

Rakd fel melegedni a vizet, közben pedig vegyél elő egy tálat, amiben ki fogod keverni a festékmasszát. Lehetőleg kerámia tálat válassz. A műanyag tál könnyebben kezelhető ugyan, de kevésbé tartja a hőt. A Khadi hajfestékeknél fontos, hogy bekeverés után a massza ne hűljön túl gyorsan, különben az egész besűrűsödik és nehezebben lehet majd kenni.

Alapvetően frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések és a zsír eltávolítása után. Először tehát moss hajat egy kímélő samponnal. Kerüld az intenzíven ápoló és a szilikon-tartalmú samponok használatát, ezek ugyanis csökkentik a festék hatékonyságát. Ezek a samponok olyan anyagokat tartalmaznak ugyanis, melyek film bevonatot képeznek a hajszálakon, ez pedig megakadályozza a növényi színanyagok megtapadását. Tartsd melegen a hajad egy törölközővel, míg minden előkészülettel meg nem vagy.

Mivel a Khadi hajfestékek is megfogják a ruhát és a körmöket, célszerű olyan öltözékben végezni a hajfestést, amit nem sajnálsz, ha összekened. Használd a termék dobozában található műanyag kesztyűt is, ellenkező esetben az elszíneződés csak néhány nap elteltével tűnik el a körmeidről.

Khadi henna alapú növényi hajfestékek használata

 

Khadi növényi hajfestékek a webáruházban>>>

 

A festékmassza bekeverése

Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben kevered el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Emiatt a fém, vagy üveg edények kevésbé megfelelőek.

Tegyél a tálba kellő mennyiségű hajfesték port. Alapvetően egy doboz hajfesték por egy körülbelül vállig érő haj teljes festéséhez egy alkalomra elegendő, tőfestés esetén kb. 3-4 alkalomra. Ez alapján mérd ki a a te hajosszadhoz szükséges mennyiségű festék port.

Óvatosan, mindig egy kicsit utána öntve add hozzá az adott hajfestékhez ajánlott hőmérsékletű (50-100°C-os) vizet. A keverőfolyadék lehet fekete tea is. Addig keverd, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kapsz. Hogy számodra milyen sűrűség a megfelelő, azt magadnak kell kikísérletezned. Ez a felvitel módszerétől és a hajszerkezetedtől is függ. Nagyon száraz, dauerolt haj esetében például lehet hígabb a keverék, de a rövid, vékonyszálú hajra érdemes sűrűbbet készíteni. Akkor jó a masszád, ha a hatóidő során a massza nem morzsolódik és nem is csepeg.

Ahhoz, hogy a várt eredményt kapd, a hőmérsékletet nem elég csak megbecsülni, hőmérő használata is feltétlenül szükséges. Bármilyen vízhőmérő, laborhőmérő vagy sütéshez használt hőmérő megfelel a célnak.

A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a festés során ne hűljön ki a színező paszta, állítsd a festékes tálat meleg vízbe.

A festékmassza bekeverése közben lehetőleg ne lélegezd be a finom port, mert allergiás reakciót válthat ki!

 

A hajfesték felvitele

A bekevert masszát a lehető legoptimálisabb állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vidd fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazd!

Célszerű a festéket meleg vízbe állítani, hogy az felvitel közben is megtartsa az optimális meleget. Mindig a paszta legfelső rétegéből vegyél, hogy ne hűljön ki a többi része.

Olyan árnyalatok esetében, ahol forró vízzel kell kikeverni a hajfesték port (vörös árnyalatok), várj addig, amíg a massza annyira ki nem hűl, hogy már nem tud égési sérüléseket okozni.

Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra kevered a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatod a hajra. Ez egy kicsit kényelmesebbé teszi a hajfestési műveletet.

Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdd el, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. A festés során mindig a hajtövektől indítsd az ecsetet és onnan haladj a hajvégek irányába. Amikor minden tincset befestettél, de a tálban maradt még valamennyi, nyugodtan kend szét a hajadon, és masszírozd be az ujjaiddal. Ezáltal a festék még jobban eloszlik a hajon, és az esetleges hézagokhoz is eljut.

Ezután tegyél rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerd körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki. A hatóidő leteltéig tartsd melegen a fejed egy törölközővel. A Khadi növényi hajfestékekkel történő festés sikerét nagymértékben meghatározza a hatóidő alatt fennálló megfelelő hőmérséklet biztosítása. Minél melegebben tudod tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín.

 

Hatóidő

A hatóidő a haj típusától, szerkezetétől és állapotától, valamint az elérni kívánt színtől függ. Minél hosszabb a hatóidő, annál intenzívebb, mélyebb szín alakul ki.

Az ajánlott hatóidő 30 perc és 2 óra közti időintervallum.

A haj szerkezete és állapota alapvetően befolyásolja a festés eredményét. Az első festéskor érdemes rövidebb ideig rajta hagyni a festéket, így a haj reakciója alapján el tudod dönteni, hogy a későbbiekben szükséges-e hosszabb hatóidő.

A megfelelő hatóidő meghatározása történhet próbatincs festésével is. A próbafestéshez mosd meg a hajadat, majd fess be egy hajtincset. Célszerű a legvilágosabb, vagy a legőszebb hajtincsek valamelyikén próbafestés végezni, így kiderül, hogy a problémásabb területeken milyen színt lehet elérni a festés során.

A próbatincs festésénél fontos, hogy ugyanúgy végezz mindent, mintha a teljes hajadat festenéd, így kaphatsz igazán hiteles eredményt! Fontos tehát, hogy a próbafestés során az egész hajadat mosd meg, használj zuhanysapkát és gondoskodj a festék melegen tartásáról.

 

Festés utáni lépések

A hatóidő leteltével mosd meg a hajadat tiszta, meleg vízzel. Alaposan öblítsd át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon.

A festést következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni, mert a sampon hatására a frissen megtapadt festékrészecskék könnyen lemosódhatnak a hajszálakról (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerüld a hajápolók (pl. hajbalzsam, hajpakolás, hajolaj), illetve hajformázók (zselé, hajhab, hajlakk) használatát is, hogy a festék tovább dolgozhasson és stabilizálódhasson. A növényi hajfesték részecskéi levegővel érintkezve a következő 24-48 órában tovább alakulnak, a hajszín tovább mélyülhet. Ha sötétebb színt szeretnél, ez alatt az idő alatt megismételheted a festést. Egy-két nap elteltével a szokásos módon, moshatod a hajadat és a továbbiakban nyugodtan használhatod a hajápolóidat és hajformázóidat is.

A festés tartósságának fokozása érdekében használd a Khadi hajolajok valamelyikét. Ha a samponos hajmosás előtt Khadi hajolajjal kezeled a már festett hajat, a színezés tartósabb lesz.

A festést követően egy nappal egy kis adag hajolajat tegyél a száraz hajra és hagyd hatni 30-60 percig. Végül moss hajat a szokás módon. A Khadi hajolajok használatával a szín tartósabbá, a haj selymesebbé, könnyen kezelhetővé válik. Különösen látványos az olaj hatása, amikor színezés után száraznak érzed a hajadat vagy a hajvégeidet. Az olaj jótékony hatásának köszönhetően a hajad újra fényessé, dússá válik és a szárazságérzet is megszűnik.

 

Nézd meg videón is a Khadi hajfestékek használatát!

Henna hajfesték használata

 

 

Szöllősi Adrienn

Felhasznált forrás: www.khadi.hu


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás Khadi hajfesték kisokos