Fiú vagy lány? Létezik még manapság, hogy elnézik?

Fiú vagy lány? Létezik még manapság, hogy elnézik?

A várandósság rengeteg izgalmas pillanatot tartogat a számunkra, de a legfontosabb tényező, hogy a baba egészséges legyen. Napjainkban számos vizsgálat áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek kiszűrni a lehetséges rendellenességeket. A mai korszerű technikának köszönhető, hogy nagy pontossággal meg lehet állapítani, milyen nemű a gyermek. Lehetőség van 4D-s ábrázolásra is, ahol kitűnően látható a baba. Fiú vagy lány? Előfordulhat, hogy tévednek a baba nemét illetően?

 

Babavárás - a baba nemének meghatározása

4D ultrahang

Az ultrahang során hanghullámok segítségével képet készítenek a magzat helyzetéről a méhben. Nagyon népszerű eljárásról beszélünk, hiszen nem károsítja sem a magzatot, sem az édesanyát. A vizsgálatot rutinszerűen végzik a várandósság alatt. Az ultrahangnak köszönhetően nyomon követhetjük a magzat folyamatos fejlődését, megfigyelhetjük szerveinek megfelelő szerkezetét és annak működését. Technikailag sokat fejlődött a világ, ezért lehetőségünk van 4D ultrahang vizsgálatot kérnünk, ahol a magzat valós mozgását, arckifejezését is megcsodálhatjuk. A babamozi hatalmas élményt nyújt a szülőknek, ugyanis átélhetik az első találkozást a kisbabával.

Mikor állsz készen a babamozizásra?

 

A legtöbb kismama minél előbb látni szeretné a pocaklakóját, de nem szabad elsietni a vizsgálatot. A terhesség első két trimeszterében még nem olyan sok vehető ki a felvételen, az arcvonásai sem alakulnak ki látványosan, ilyenkor még nem érdemes 4 dimenzióban megnézni őt. A babamozi leginkább a harmadik trimeszterben ajánlott, ilyenkor felejthetetlen élményt nyújt a párok számára.

 

Hogyan zajlik a vizsgálat?

 

A vizsgálat első lépései közé tartozik a baba életjelenségeinek megfigyelése és állapotának felmérése. Ide tartozik a magzati szívritmus ellenőrzése, a lepény és a magzatvíz vizsgálat is. Ezt követi a legjobb pozíció megkeresése egy remek felvétel készítéséhez. A babamozizás akár fél-egy óráig is tarthat attól függően, hogy mennyire van kedve épp megmutatni magát a csöppségnek:) Ha belebújik a méhlepénybe, ami miatt nem látszik az arca: testmozgással, sétálással, esetleg egy-két kocka csokival rá lehet venni a helyzetváltoztatásra.

Van esély arra, hogy eltévesztik a baba nemét?

 

Elég ritka eset az, hogy elnézzék a baba nemét az ultrahangos vizsgálat során. Általában akkor fordulhat elő, ha a kismama kizárólag a kötelező vizsgálatokon vesz részt, és a baba ezek az alkalmak egyikén sem akarja jól megmutatni magát. Ha számunkra kifejezetten fontos ez a kérdés, akkor a legjobb segítség számunkra a babamozi. Itt ugyanis belefér az is, hogy hosszasan vizsgáljuk a baba nemét, és előnyös fotók is készülhetnek.

 

Intézetünkben tapasztalt szonográfus által végzett vizsgálatra van lehetősége, ami a párok életében az egyik legfontosabb élmény. A korszerű technikának hála, hogy a babamozi lehetővé teszi a születendő baba megfigyelését, és már ebben az időszakban szoros kapcsolatot ápolhatunk vele. Jelentkezzen be az L33 Medical rendelőinek valamelyikébe, ahol kiváló minőségű képet és pontos információt kaphat a babájáról. Családias és meghitt környezetben élheti át ezt a különleges élményt.

A cikk megjelenését támogatta a www.l33.hu

Szponzorált tartalom


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Baba-Mama