Leírás és Paraméterek
A Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék egy rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.
Önmagában is használható, készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb…
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 100 g kész kenyérben* |
energia: | 785 kJ / 196 kcal | 523 kJ / 127 kcal |
zsír: | 0,5 g | 4,4 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g | 1,4 g |
szénhidrát: | 1,1 g | 1,4 g |
– amelyből cukrok: | 0,6 g | 0,5 g |
rost: | 91,6 g | 23,1 g |
fehérje: | 0,9 g | 8,9 g |
só: | 0,23 g | 1,2 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
- 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
- 3 g só
- 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…
Elkészítés:
- A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
- 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.
- Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
- Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
- Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
- Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).
Gyártó - Szafi | |
Kiszerelés - 250 g |
Vélemények
Tájékoztatás
A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:
- Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
- Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
- Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
- Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.