Leírás és Paraméterek
A Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetsz zsiradéktól és sütőportól mentes piskótát vagy muffint.
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben |
Energia | 1442 kJ /341 kcal |
zsír: | 1,2 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
szénhidrát: | 70,3 g |
– amelyből cukrok | 4,5 g |
rost | 8,7 g |
fehérje | 7,7 g |
só | 0,19 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db gyümölcsös muffinhoz):
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék
- 170 g langyos víz
- 25 g frissen facsart 100%-os citromlé
- 70 g Szafi Fitt por eritrit – vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
- Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd – piskóta esetén – vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzések:
- Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!
- Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.
- Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
- A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.
- Mivel a piskóta állagát a tojás adja, ezért a tojásmentes piskóta a hagyományosnál töményebb állagú sütemény.
Összetevők: Hajdinaliszt, tápióka keményítő, kölesliszt, karobpor (12%), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma (vanillin kristály), só
Gyártó – Szafi | |
Kiszerelés – 1000 g |
Vélemények
Tájékoztatás
A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:
- Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
- Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
- Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
- Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.