A Chia magos süti nagyszerű és egészséges táplálék az egész család számára, akár egy kis nasira vágyunk, akár egy finom és tápláló reggelire. A chia mag enyhén dióízű, ezért remekül illik bármilyen süteménybe. Könnyen emészthető és mivel nagy a vízfelvevő képessége, gyorsan megduzzad és kitölti a gyomrot. Ezáltal hamar jóllakottság érzést kelt, így kevesebbet eszünk. Ezért is illeszthető be fogyókúrás étrendbe.
Chia magos süti recept:
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 8-10 perc
Hozzávalók:
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 csésze finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 teáskanál tejföl
- 3/4 csésze vaj vagy margarin
- 3/4 csésze cukor
- 2 tojás
- 1/4 csésze Chia mag
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Öntsd egy tálba a kétfajta lisztet, add hozzá a sütőport, a sót, a szódabikarbónát és a tejfölt, majd keverd össze és tedd félre.
Egy másik tálban keverd habosra a vajat és a cukrot egy habverő segítségével, majd add hozzá a két tojást is. Ezután add hozzá fokozatosan a lisztkeveréket. A habverő segítségével jól keverd össze. Amikor kész, szórd bele a chia magokat.
Egy kanál segítségével adagold a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól egy-másfél ujjnyi távolságra. Ez fontos, mert a tészta meg fog nőni sütés közben. Nagyjából 3 tucat sütit ad ki ez a tészta mennyiség.
Körülbelül 8-10 percig kell sütni. Miután kihűlt, légmentesen zárható dobozban tárolhatod, mint a mézeskalácsot, így napokig friss marad. Reggelire joghurttal, kakaóval vagy teával is nagyszerű finomság. Ráadásul, ha elegendő folyadékot iszol hozzá, akkor ebédig is kibírod majd.
Jó étvágyat hozzá!