3 praktika, hogy kihozd arcbőrödből a maximumot!

3 praktika, hogy kihozd arcbőrödből a maximumot!

Vajon megfelelő az arcápolási rutinod? Az egészséges arcbőr üde, rózsás színű, nem tarkítják pattanások vagy mitesszerek, és nincsenek rajta felesleges ráncok sem. Ha a tükörbe nézve sötét karikákat látsz a szemed alatt, túl ráncosnak találod a bőrödet, ha elszaporodtak a pattanásaid és a bőröd szürkés színárnyalatúnak tűnik, nos, akkor mindenképpen cselekedned kell! Íme arcápolási tippjeink!

 

Őszi arcápolási rutin

A belső hidratálás és méregtelenítés mellett a bőr külső tisztítására is szükség van. Ezzel a 3 egyszerű lépéssel újra ragyogóvá varázsolhatod arcbőrödet!

  1. Mélytisztítás arcgőzöléssel

Alkalmanként végezhetsz mélytisztítást gőz segítségével. Használj hozzá gyógynövényeket! Száraz bőrre kamillát vagy hársfavirágot; illetve levendulát gyulladásos, aknés bőrre. Zsíros bőrre segítségül hívhatod a fűszernövényeket is. Mit szólsz a borsmentához? A rozmaring is tökéletes, ha enyhén zsíros az arcbőröd.

Válaszd ki a neked tetsző gyógynövényeket, forrázz le egy csészényit 2 liter vízzel, és hagyd állni körülbelül 5 percig, hogy a jótékony hatóanyagok aktiválódni tudjanak. Ezt követően várj, hogy ne legyen túl forró a bőrödnek, majd egy tiszta törölköző segítségével hajolj a főzet felé. A gyógynövényes gőz megnyitja a pólusokat és kioldja a szennyeződéseket, valamint a felesleges faggyút. Az arcbőröd csodálatosan puha és üde lesz!

 

  1. Hidratálás

Nem is gondolnád, hogyha mondjuk éppen kifogytál a kedvenc kozmetikumodból, elég lehet csak benyúlni a hűtőbe és máris összeállíthatsz egy szuper hidratáló keveréket házilag. Hogy mi kell hozzá? Máris mutatom! Egy avokádónak a húsát kanalazd ki, törd össze, keverj hozzá egy kis kanál mézet, egy evőkanál joghurtot, 10 csepp frissen facsart citromlevet, majd ezt a masszát kend fel az arcodra. Hagyd hatni körülbelül 20 percig. Hogy addig mit csinálj? A léleknek is kell egy kis nyugi! Rakj be egy lazítós, relaxálós zenét, dőlj hátra a kanapén és kapcsolj ki!

 

  1. Az vagy amit megeszel! A bőröd pedig nagyon is megmutatja!

A bőröd számára nagyon fontos az A-, C-, E-vitamin megfelelő mennyiségű bevitele, ezért egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. A brokkolinak és a sárgarépának magas az A-vitamin tartalma, C-vitamint a homoktövis, a citrusfélék és a csipkebogyó tartalmaz jelentősebb mennyiségben. E-vitaminhoz leginkább a magvakból és a magolajokból juthatsz. A búzacsíraolaj E-vitamin szempontjából tökéletes választás! Tedd salátára és máris igazi vitaminbombát juttatsz be a szervezetedbe!

Ősszel is oda kell figyelned az elegendő folyadékbevitelre. A víz hozzásegít, hogy megfelelően működjenek a méregtelenítő folyamatok a szervezetedben és rugalmas, sima maradjon a bőröd.

 

Ha nem elégszel meg ennyivel, akkor van itt még neked valami!

Hallottál már a kovaföld bőrszépítő és fiatalító hatásáról? Ez egy ősi perui titok! Ha kíváncsi vagy, kattints a linkre és tudj meg többet róla! 

őszi arcápolási rutin

 


Szöllősi Adrienn

 


Kapcsolódó cikkek

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás