BÁLINT Cseppek Máriatövismag olaj 50 ml
3.770 Ft
Menny.:db

BÁLINT Cseppek Máriatövismag olaj 50 ml

Egységár: 75.400,00 Ft/liter
Cikkszám: ek10279
Gyártó: Bálint Cseppek
Várható szállítás: 2024. november 26.
Szállítási díj: 1.490 Ft

A Bálint cseppek Máriatövismag olaj 100% hidegen sajtolt növényi olaj, mely ajánlott májbetegségek esetén, méregtelenítéshez, és a máj egészségének megőrzése érdekében megelőzés jelleggel.

Kívánságlistára teszem
3.770 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

A Bálint cseppek Máriatövismag olaj 100% hidegen sajtolt növényi olaj, mely ajánlott májbetegségek esetén, méregtelenítéshez, és a máj egészségének megőrzése érdekében megelőzés jelleggel.

 

A máriatövismag olaj több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, omega-3 és omega-6 zsírsavat, egyszeresen telítetlen zsírsavak közül az olajsavat tartalmazza.

A máj a szervezet "vegyi laboratóriuma", fontos szerepet játszik az ember egészségének fenntartásában. E szervünk termeli az epét, amely a zsírok lebontásához szükséges. Méregteleníti azokat a toxikus anyagokat, amelyek kívülről kerülnek be a szervezetbe, vagy különböző anyagok lebontása során keletkeznek. Gondoskodik a nikotin, az alkohol és más különböző szennyeződések mérgező hatásának megakadályozásáról. A májban raktározódnak az A-, D-, E- és K-vitaminok is.

A máriatövis háromféleképpen védi a májat. Egyrészt stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe. Másrészt hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. (A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban, akár még a sejteken belül is.) Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak. Harmadrészt pedig elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.

A máriatövist leginkább különféle májproblémákkal küszködő emberek használják, és kutatások eredményei alapján 8-12 hét alatt javulást is könyvelhetnek el. Mindazonáltal a szilimarin azok számára is hasznos lehet, akik akár észrevétlenül is, de terhelésnek teszik ki májukat. Ebbe a csoportba tartoznak azok, akik munkájuk során kémiai anyagokkal vannak körülvéve, pl. a festők, kozmetikusok, valamint kémiai növényvédő szerekkel dolgozó személyek, valamint azok is, akik nagyobb mennyiségben használnak recept nélkül, vagy akár receptre kapható gyógyszereket.

A máj fontos szerepet játszik az A-vitamin előállításában is, melyet különböző, karotinokban gazdag növények fogyasztásával segíthetünk. A sárgarépa, illetve annak olaja béta-karotinban igen gazdag, így a máj az előállított, megfelelő mennyiségű A-vitaminnak köszönhetően javítja a látást, egyben csökkenti a szem fényérzékenységét.

Ajánlott adagolás: 2x1 mokkáskanálnyi naponta, étkezés előtt bevéve. Salátákhoz is adható!

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Gyártó - Herbárium 2000 Kft.
Kiszerelés – 50 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Tájékoztatás

A törvényi előírásnak megfelelően, szeretnénk az alábbiakra felhívni a figyelmedet vásárlás előtt:

  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
  • A www.gyogynovenysziget.hu egy internetes áruház, a weboldalunkon található termékleírások a gyártók, forgalmazók, szállítók, valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.
  • Betegség esetén, az étrend-kiegészítő szedésével kapcsolatosan, kérd ki szakorvosod tanácsát, véleményét.
  • Minden esetben figyelmesen olvasd el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! A tájékoztatóban szereplő javasolt mennyiségeket ne lépd túl!
  • Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.